Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog!
Ik ben Miriam van Schijndel. Mijn meisjes achternaam is Vogels, vandaar mijn haakpseudoniem Birdie*
Ik kom uit een creatieve familie, op het gebied van textiel. Mijn oma (ze leeft helaas niet meer) naaide en breide zowat haar hele garderobe. Mijn moeder naait, breit, haakt en borduurt al haar leven lang. Mijn kindergarderobe was ook voor een groot deel door mijn moeder gemaakt, zelfs bijna al mijn poppenkleertjes!
Zelf heb ik veel van mijn moeder geleerd en ik heb ook samen met naar naailessen gevolgd, voor de "kneepjes" zal ik maar zeggen.
Tot het moment kwam dat mijn twee jongens geen zelfgemaakte kleding meer wilden. Ik heb nog een paar kledingstukken voor mezelf genaaid, maar dat was het toch niet.
Kort nadat ik stopte met de naailessen begon het natuurlijk weer te kriebelen. Haken werd het. Als kind van mijn moeder geleerd maar lang niks meer mee gedaan. Dus op naar de bieb voor een haakboek. Bolletje katoen en een haaknaald gekocht en hop, haken maar.
Met als resultaat de vele creaties die je op mijn blog kunt zien. Veel dingen zijn gemaakt naar aanleiding van bestaande patronen maar ik maak er ook een sport van om zonder patroon te maken wat ik zie.
Kijk maar eens even rond en doe vooral veel inspiratie op.
Veel plezier op birdie*haakt!

donderdag 25 december 2014

Schattig schaapje - Shorn the Sheep

Klein schattig tussendoortje gehaakt!
Ik kwam dit gratis patroon tegen en MOEST er gelijk aan beginnen. Zo ontzettend schattig.
Terwijl ik bezig was leek hij snel af te zijn...maar toen kwam de vacht. In totaal maak je 88 krullen rondom. Bijna net zoveel werk als het hele schaapje. Maar wel met een fantastisch resultaat.
Heb je ooit een schaapje zó aandoenlijk zien kijken?

Het patroon vind je hier:
http://www.lookatwhatimade.net/crafts/yarn/crochet/free-crochet-patterns/shorn-crochet-sheep-little-zoo-animal/

1 opmerking: