Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog!
Ik ben Miriam van Schijndel. Mijn meisjes achternaam is Vogels, vandaar mijn haakpseudoniem Birdie*
Ik kom uit een creatieve familie, op het gebied van textiel. Mijn oma (ze leeft helaas niet meer) naaide en breide zowat haar hele garderobe. Mijn moeder naait, breit, haakt en borduurt al haar leven lang. Mijn kindergarderobe was ook voor een groot deel door mijn moeder gemaakt, zelfs bijna al mijn poppenkleertjes!
Zelf heb ik veel van mijn moeder geleerd en ik heb ook samen met naar naailessen gevolgd, voor de "kneepjes" zal ik maar zeggen.
Tot het moment kwam dat mijn twee jongens geen zelfgemaakte kleding meer wilden. Ik heb nog een paar kledingstukken voor mezelf genaaid, maar dat was het toch niet.
Kort nadat ik stopte met de naailessen begon het natuurlijk weer te kriebelen. Haken werd het. Als kind van mijn moeder geleerd maar lang niks meer mee gedaan. Dus op naar de bieb voor een haakboek. Bolletje katoen en een haaknaald gekocht en hop, haken maar.
Met als resultaat de vele creaties die je op mijn blog kunt zien. Veel dingen zijn gemaakt naar aanleiding van bestaande patronen maar ik maak er ook een sport van om zonder patroon te maken wat ik zie.
Kijk maar eens even rond en doe vooral veel inspiratie op.
Veel plezier op birdie*haakt!

woensdag 3 december 2014

Kerstkrans

Ik ben heel erg blij met de kerstkrans die ik gemaakt heb!
Het is een opdracht voor een collega. Zij was enthousiast over mijn herfstkrans (die staat verderop op mijn blog) en vroeg me of ik ook een kerstkrans kon maken. Natuurlijk kon ik dat!

Ik heb alles gehaakt met haakkatoen en naald 2,5. Ik gebruik Phildar Cotone 3 en Limone, die twee garens zijn exact hetzelfde.

Wat het extra mooi maakt (in mijn ogen) is dat ik wèl echte kerstkleuren heb gebruikt, maar niet de standaard kleuren. Gewoon rood vind ik namelijk te rood, dus ik heb iets warmer rood gebruikt, en ik heb geen wit gebruikt maar crème. Zo worden de tinten van de krans niet te fel, ik vind het anders al snel "fout" qua kleur.
Ook de groenen zijn een beetje bedekte kleuren.
Ik heb internet afgestruind voor inspiratie en voor patronen. Bijna alle patroontjes zijn gratis, daarom kan ik ze ook gerust hier plaatsen. Alleen de hulstblaadjes komen uit het boek "100 bloemen haken om te haken en te breien" van Lesley Stanfield. De basiskrans komt van de Action en kostte 4,99.

Hebben jullie dat nou ook, als iets af is, dat je het dan bijna jammer vindt om het weg te doen? Ik wel hoor, maar gelukkig heb ik de foto's nog. En een blije klant maakt natuurlijk ook veel goed ;-)

Hier zijn alle patroontjes:


Ik heb met donkerbruin 2 hartjes gehaakt en met crèmekleurig garen op elkaar gehaakt. Hiervoor haakte ik elke keer 1 vaste-1 losse-1 vaste-1 losse etc. Met haakkatoen heb ik er bloempjes op geborduurd.
Ook voor dit ginger bread mannetje heb ik telkens twee mannetjes gehaakt, en met crèmekleurig garen op elkaar gehaakt, met vasten. 2 oogjes, een mondje en 3 knopen heb ik met haakkatoen en "Franse knoopjes" geborduurd.In het patroon gebruiken ze pijpenragers als vulling. Ik heb gewoon elektriciteitsdraad gebruikt, dat is precies de goede dikte. En dat hebben we nog bergen liggen in het schuurtje ;-)Sokjes in verschillende kleurstellingen gehaakt. Bloempjes en winterse patroontjes kun je naar eigen inzicht erop borduren. Als extra heb ik een lusje van 6 lossen achterop geborduurd.

Deze patroontjes vormen de basis voor je kerstkrans en kunnen natuurlijk ook voor allerlei andere kerstversieringen gebruikt worden. Laat je eigen fantasie op de loop en maak er wat moois van!

Fijne feestdagen voor iedereen!
9 opmerkingen:

 1. Wauw, ik vind hem echt super! Ik ga hem meteen pinnen, want dit is ontzettend inspirerend :-)
  Prachtig gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Miriam, Zag net je foto op HHH, supermooi! Mag je echt trots op zijn!
  Dank je wel voor de linkjes, ik ga er vlug eens naar kijken.
  Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een prachtige krans .....ik zag ook net je foto op de fb groep ..
  en toen heb ik nog ff door gezocht en kwam ik
  je blog tegen ... mooie blog ..ik dadelijk op mijn gemak
  heel je blog bekijken...nog veel haak plezier ..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heb je gelinked dit is super mooi en leuk https://www.facebook.com/jennekevm/?ref=hl

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zie nu pas je leuke site en vooral mooie krans. mag ik vragen hoe je de hulstblaadjes en dergelijke hebt bevestigd.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik had graag je patronen gebruikt voor een call in mijn haakgroep. Ik zou uiteraard de bron vermelden.

  Bedankt Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind je krans geweldig en ga proberen mijn eigen versie te maken. Heb je de gehaakte items aan de krans genaaid of gelijmd?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind hem ontzettend leuk, maar het patroon van het gingerbread-mannetje komt niet overeen met wat jij gemaakt hebt. Het patroon is veel groter ... Hoe heb jij hem dan gemaakt?

  BeantwoordenVerwijderen